helpt u ons?


De Progeria Family Circle is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor Europese kinderen met progeria en hun gezinnen. Onze stichting probeert hen te helpen. Al vele jaren brengen wij alle Europese progeria-families bijeen voor een reünie:

1998 Oosterhout, Nederland
2002 Bad Münstereifel, Duitsland
2003 Magdeburg, Duitsland
2004 Cologne, Duitsland
2005 Izmir, Turkije
2007 Kaatsheuvel, Nederland
2008 Rullingen, België
2009 Stuttgart, Duitsland
2010 Ashford, Engeland
2011 Ashford, Engeland
2012 Montegrotto Terme, Italië
2013 Ashford, Engeland
2014 Skørping, Denemarken
2015 Uden, Nederland
2016 Aalst, België

Kwamen er in 1998 negen families bijeen, inmiddels kennen wij meer dan dertig progeria gezinnen in Europa. Tijdens een progeriareünie kunnen zij elkaar ontmoeten. Het zijn dagen vol extremen: ouders delen hun zorgen, de gesprekken zijn intens. In de ontmoeting met elkaar worden ervaringen gedeeld, vinden zij antwoorden, troost en bemoediging. Maar naast de tranen die vloeien, wordt er vooral gelachen, gedanst en gezongen. Het geeft de ouders energie om verder te gaan en draagt veel bij aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Zij herkennen zich in elkaar, er worden bijzondere vriendschappen gesloten. Wij bieden hen een samenzijn waarin plezier voorop staat.
Toch is er bij elk afscheid aan het einde van een reünie ook het verdrietige besef dat het een definitief afscheid kan zijn... ook in 2014 overleden twee kinderen in de Family Circle.

wilt u ons helpen?
Het is voor deze kinderen heel belangrijk dat wij ook komend jaar een reünie kunnen organiseren, maar zonder steun kunnen we dit niet. Wij vragen u daarom om ons te helpen met een praktische of financiële bijdrage, en zo samen met ons dit bijzondere doel waar te maken. Alle donaties komen direct ten goede aan de kinderen en hun families.

Lees meer over de reünie van 2015: de wens van Bjorn

samenwerking met vrijwilligers, sponsors en partners
De Progeria Family Circle drijft op de inzet van een tiental vaste Europese vrijwilligers; zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten. Daarnaast krijgen wij praktische en financiële steun van particulieren, scholen en bedrijven. Zij helpen ons door contact te zoeken met mogelijke sponsoren, zetten een sponsoractie op in eigen kring en/of worden zelf donateur voor de Progeria Family Circle. Daarmee maken zij het mogelijk om onze doelstellingen te realiseren. Deze ondersteuning is heel belangrijk, alleen daarmee kunnen wij het werk van de stichting voortzetten.

Wilt u ons ondersteunen, of kent u iemand die donateur wil worden? Wilt u onze stichting helpen om de bijeenkomst van 2015 mogelijk te maken? Ook met een bescheiden bijdrage zijn wij heel blij, want alle beetjes helpen!

rekeninggegevens: Progeria Family Circle - Rhenen
rekeningnummer   IBAN: NL 50 TRIO 0212 1950 77   BIC: TRIONL 21
Wij zijn een erkende ANBI-organisatie: uw bijdrage is daarom belastingaftrekbaar. Een verklaring wordt op verzoek verstrekt door de penningmeester. Neemt u met vragen gerust contact met ons op, persoonlijk contact stellen wij op prijs:

algemeen contactadres: progeriafamilycircle@hetnet.nl
penningmeester Joop van de Wiel: asbu@asbu.nl

Meer informatie over onze activiteiten kunt u vinden op facebook

Mede door uw bijdrage is het mogelijk om de families met de zorg voor progeriapatiëntjes deze zomer in Nederland bijeen te brengen voor een bijzondere en zorgeloze reünie. Daarin kunnen ouders en kinderen elkaar weer ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en nieuwe energie en inspiratie op te doen. Zij kijken er reikhalzend naar uit!

Wij  danken u heel hartelijk voor uw steun!
___________________________________
Doet u wel eens 'online' aankopen? U kunt ook gratis doneren door te shoppen bij uw favoriete webshops!
Via goededoelshop.nl kunt u shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, V&D etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar het goede doel dat u kiest! Shop zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en doneer zonder dat het iets extra kost!

   Hoe werkt het?
   1) Ga naar www.goededoelshop.nl en klik op “Log in”.
   2) Klik op “Ik ben nieuw” en maak een account aan.
   3) Kies bij “goede doelen” je favoriete doel en ga door naar “Shops”.
   4) Kies uw favoriete webshop.

*Na uw bestelling krijgt u een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van de aankoop én een mail van goededoelshop.nl met de hoogte van uw donatie.
Begin hier met shoppen!

Progeria Family Circle | stichting voor kinderen met progeria | Rhenen 
IBAN: NL 50 TRIO 0212 1950 77 | BIC: TRIONL 21 
Nude 6 - 3911VK Rhenen NL | cell 0031 6 24612592 
sinds 1997 | NL Kamer van Koophandel Utrecht nr 41266015 
email progeriafamilycircle@hetnet.nl